Wednesday, January 18, 2012

Şefkat Tepe Mevlana Üniversitesi'nde

Samanyolu Televizyonunun en çok izlenen ve sezonu birincilikle bitiren dizisi Şefkat Tepe’nin oyuncusu ve yapımcısı Mevlana Üniversitesi Fotoğrafçılık Kulübü öğrencileriyle bir araya geldi. Dizinin yapımcısı Salih Asan ve Ertuğrul Şakar (Kordon Celil) öğrencilerle sohbet etti.

Resim   Resim   Resim   Resim  

Dizinin yapımcısı Salih Asan, izleyiciye, ülkenin gerçeklerini anlatmaya devam edeceklerini söyledi. Dizide Türk
askerinin şefkatini dile getiren Asan, ''Dizide ülkenin yaşadığı gerçekleri anlatmayı sürdüreceğiz. Yine askerlerimizin
sürekli vatandaşın yanında olduğunu, millet ile askerin etle tırnak gibi ayrılmaz bir bütün olduğunu göstermeye devam edeceğiz. Askerle milletin barışık bir yaşamda çok daha güzel günleri oluşturabileceğini anlatacaklar, başarılı bir çalışma olacak, bu iftarla arkadaşlarımıza bir arada görmenin mutluluğunu yaşadık.

Dizi reyting sıralamasında ilk 3’te yer almaktadır. Televizyonlarda yayınlanan yarışmaları dizi kategorisinde değerlendirmediğimiz zaman, birinci sırayı Keşanlı Ali Destanı,ikinci sırada İffet, üçüncü sırada Şefkat Tepe yer almaktadır. Biz Türkiye’de en pahalı diziyi çekiyoruz. Dizinin her bölümünde 200 figüran oynuyor. Set arkasındaki ekiplerin oyunların çekimlerini yaptıktan sonraki çalışmaları ve Konya’nın iklimini düşündüğümüzde gerçekten çok zor şartlar altında çalıştığımızı söyleyebilirim. Diziyle ilgili çeşitli tepkiler alıyoruz.Telefonla bize ulaşan çeşitli tepkiler var. Mardin’den telefon ettiler. İlginç bir olay oldu.

Arayan kişi ailesiyle birlikte Şefkat Tepe’yi izlediklerini çocuklarına ‘işte teröristler çocuklarım onlara sakın aldanmayın gerçekleri görün’ dediğini söyledi ve gerçekleri gösterdikleri için teşekkür etti.

Dizinin oyuncusu Ertuğrul Şakar (Kordon Celil), dizi ekibi olarak zor şartlarda çalıştıklarını ve hep birbirine destek olduklarını dile getirdi. Oyuncu Ertuğrul Şakar; ''Dizideki as oyuncular ve set ekibinin hiçbirinde kapris olmuyor. Köprüde atlama sahnem olduğunda çok zorlandım. Köprüden atlamak için deneme çekimleri yaptık. Gerçekten çok zordu. Sabahın 5’inde yer bakmaya gittik. Sekiz kere deneme çekimi yaptık.Dokuzuncu çekimde utancımdan atladım.

Dizide Sandra karakterini oynayan oyuncu Almanya'dan geldi. Dizide oynamaya başladığında ilk sözü şu oldu. İyi ki sizinle oynamışım dedi. Bizim diğer kanallardaki dizilerle reyting mücadelesi var. Cumartesi günü Şefkat Tepe dizisi, reyting sıralamasında ilk sıralarda yer almaya palazlanmaya başlayınca bizi batırmaya yönelik girişimlerde bulundular.

Dizinin başladığı dönem de aynı gün özel bir kanalda ‘Vatan Sağolsun’ adlı askeri bir dizi vardı, yayından kaldırıldı. Sonra ‘Bizim Yenge’ adlı dizi de bu hafta yayından kaldırıldı. Bize övenler kadar yerenler de mevcut. Sanal alem aracılığıyla bize çeşitli tepkiler geliyor. Konya’ya hızlı trenin de gelmesiyle ulaşım açısından çok rahatladık dedi.

Haber Konya

No comments:

Post a Comment